Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Billedserier
Hent Adobe Flash player
I form til livet
Der var fart over feltet på SeniorHøjskolen, da 26 aktive kursister deltog i kurset "I form til livet". Traveture langs Vesterhavet, ved Limfjordens Bakker og Bølger samt i Klosterheden Plantage, hvor der blev kigget efter bæverhytter, dæmninger og fældede træer. Der var også vandmotion, spinning og fysiske øvelser på programmet, så pulsen kom op og musklerne sat på overarbejde. Masser af latter - men også en mere alvorlig snak omkring livsovergange, livskraft og livsmod, når livet udfordrer.

Vandreture i Hardangervidda, Norge - Lofthus, Eidfjord, Vøringfossen - 9-18 km/dag - kursus 18A


Vandretur i Norge - Fjelde, Fjorde og foss - den ultimative naturoplevelse.

Et højskoleophold sprængfyldt med fysisk aktivitet, foredrag og fællesskab.

Naturoplevelser, samvær, glæde og energi.

Det er en særlig oplevelse at vandre på Hardangervidda - Europas største højfjeldsplateau. Her er der ikke meget, der forstyrrer det perfekte 360 graders panorama. Plateauet ligger 1000-1400 m.o.h.
Hallingskarvet (1933 m.o.h.) rejser sig som en kulisse mod nord, Gausta (1690 m.o.h.) skimtes mod syd og Hardangerjøkulen skyder op i terrænet med sin massive iskalot. Smågrupper af får går og græsser, og i området findes Europas største stamme af vildrener, ca. 10.000 dyr.

Særlige programpunkter på forberedelseskurset og rejsen:
· Fjaltring, Bovbjerg Fyr og Ferring sø
· Klosterheden Plantage
· Kilen
· Toftum Bjerge
· Hardangervidda fra Tinnhølen til Stigstuv
· "Dronningestien" fra Kinsarvik til Lofthus
· Fra Kinsarvik igennem Husedalen til Hardangervidda
· Hardangervidda Naturcenter, Øvre EidfJord
· Galleri Niels Bergslien, Øvre EidfJord
· Vøringfossen,  Måbødalen

Det anbefales, at du skal være i rigtig god form. Gå 6-10 km i rask tempo 2-3 gange i ugen i kuperet og ujævnt terræn, samt rigtig mange trappetrin op og ned. Du skal træne, så du får sved på panden og pulsen op.

Vandreturenes sværhedsgrad
Vi vandrer fra 3 til 6-7 timer om dagen i regn, kulde, blæst, sne, sol og varme. Der kræves rigtig gode vandrestøvler, super godt regntøj, vintertøj (hue, vanter) og badetøj. Vejret kan være rigtig barskt og meget omskifteligt oppe på fjeldet (koldt, vådt eller varmt - husk solcreme). Vi skal vandre på skovveje, grusveje, smalle stier med Jord og sten, i fjeld terræn uden for vej og sti samt i sump og moseområder. Vi skal springe over små vandløb, gå fra sten til sten over vandløb og så går det op op op og ned ned ned. Der er højdestigninger - for det er Norge, vi skal vandre i, ikke Danmark.

Medbring
Vandrestøvler, regntøj, vintertøj, svedabsorberende tøj inderst, fleece, regnslag, turrygsæk, siddeunderlag og lille termoflaske til kaffe/te, solcreme samt myggespray.

Dit udetøj anbefales at være af god kvalitet, da det ellers ikke holder til en god omgang dagsregn.

Er du vant til at bruge vandrestave - så tag dem med.

Gå evt. ind og google: youtube Hardangervidda, SeniorHøjskolen i Nørre Nissum, og se billeder
fra turen i 2016 og få en fornemmelse af sværhedsgraden.

Bemærk
Der er 10 dobbeltværelser med eget bad og toilet samt 10 dobbeltværelser med fælles bad og toilet på gangene på Hardanger Folkehøjskole (alle enkeltsenge, ingen køjesenge) - det er først til mølle princippet. De, der tilmelder sig først, får de bedste værelser.
Der er ingen salg af enkeltværelser, så du skal være indstillet på at dele dobbeltværelse med en anden person (af samme køn) i Norge

Kursus- og rejseleder
Julietta P. Jensen

Teknisk rejsearrangør
Alfa Travel

Max antal rejsedeltagere
34
Seniorhøjskolen Nørre Nissum  |   Degneparken 22, Nørre Nissum  |   7620  Lemvig  |   97 89 10 11  |   kontor@seniorhoejskolen.dk